Scanfill på Scanpack – rätt återvunnen plast på rätt plats

Mässor,1 oktober, 2024

Den 22–25 oktober kommer Scanfill att ställa ut på Scanpack i Göteborg. Vi är där för att bjuda på det senaste inom materialrådgivning för plastförpackningar och för att berätta om vår nyhet inom återvunnen plast.

Scanfill är ett svenskägt familjeföretag som producerar plastfolie för förpackningar. Vi erbjuder en bred produktkatalog med material i PP, PET och PS fördelade på två serier: Scanfoil är serien baserad på baspolymererna PP, PET eller PS samt Scanfill Foil som är serien där hälften av materialet består av förstärkande mineral. Våra produkter finns som högkvalitativ nyvara och återvunnen råvara.

Få hjälp att hitta rätt plast för dig – besök oss under Scanpack på plats B01:22

Nyhet: Prevented Ocean PlasticTM rPET

Den senaste nyheten i vårt produktsortiment är det certifierat återvunna materialet Prevented Ocean PlasticTM (POP), en rPET från flaskor som samlats in från marken i kustområden runt om i världen.

– Efterfrågan på återvunna material växer och vi ser ett stort värde i att erbjuda återvunna material i mycket hög kvalitet. POP både presterar och ser lika bra ut som vår PET baserad på nyvara samtidigt som den bidrar till minskade föroreningar i de kustområden den samlas in, säger Area Sales Manager Niklas Linde.

Specialiserat materialval för dina förpackningar

Vi på Scanfill jobbar nära våra systerföretag Polykemi och Rondo Plast som tillverkar plastcompounds av högkvalitativ nyvara och återvunnen råvara. Samarbetet ger oss användbara kunskaper särskilt inom färganpassning, teknisk rådgivning och inte minst materialutvärdering.

– Sedan starten för mer än 15 år sedan har fokus varit att hjälpa våra kunder att hitta rätt plast för deras specifika ändamål. Vi tar hänsyn till funktion, utseende och beräknar miljöpåverkan och arbetar nära vår kund för att säkerställa att vi hittar rätt plast för den aktuella produkten – oavsett om materialet är baserat på nyvara eller återvunnen råvara, säger Niklas Linde. 

Producerat i Sverige för en global marknad

Stabiliteten från en större koncern kombinerat med flexibiliteten från att vara ett familjeägt företag ger oss en stor frihet till anpassade lösningar vad gäller både material och samarbetsformer. All vår produktion sker i Ystad på Sveriges absoluta sydkust, ett läge som ger fördelaktiga leveransvägar till både den svenska och europeiska marknaden. För samarbetspartners i Norden ger det förutom möjligheter till platsbesök också minskade transportutsläpp.

– Vi ser fram emot att träffa kunder, samarbetspartners och branschkollegor under Scanpack 2024 och diskutera hur vi kan göra skillnad för industrin och vår omvärld, säger Niklas Linde.

Gemensam monter tillsammans med Treform

På Scanpack hittar du Scanfill i B01:22 tillsammans med vår samarbetspartner Treform, som sedan 1968 har tillverkat termoformade förpackningar för den nordiska marknaden. Det innebär att du kan få både högkvalitativa material och förpackningar på ett och samma ställe. 

Tillsammans med Treform annordnars en mingelkväll för våra kunder, med dryck och tilltugg. Välkomna torsdagen den 24/10 från kl 16!


Vill du veta mer? Kom och träffa oss på Scanpack, så hjälper vi dig att hitta det bästa materialet för just din produkt!

Kontakta Niklas för att få din gratis-biljett  →


 

Scanfill i panelsamtal på Scanpack

Oscar Hugoson, VD för Scanfill, kommer delta i en paneldiskussion arrangerad av Packbridge under årets Scanpack. Han kommer tillsammans med andra experter i och utanför den traditionella förpackningsvärdekedjan att diskutera: 

  • Måste förpackningar nödvändigtvis återvinnas och bli nya förpackningar?
  • Var gör materialet mest nytta? 

Läs här om vilka de andra experterna är  →

”Förpackningsindustrin – Från Tradition till Transformation – Hur optimerar vi framtidens hållbara materialflöden?”

  • Onsdag 23 oktober 2024
  • 13:30-14:15
  • Scanpack Pioneers, plan 1

Panelsamtalet inleds med en Trashion Show!

– Detta kan vara ett av mina mer intressanta uppdrag på scen i min professionella förpackningskarriär. Du kommer absolut inte ångra att du tog dig till varken Scanpack eller scenen där vi hänger, säger VD Oscar Hugoson.