Scanfill på Fachpack – lanserar nyhet inom återvunnen plast

Mässor,10 september, 2024

24-26 september är det dags för Fachpack 2024, och vi på Scanfill kommer att vara på plats för att visa upp våra innovativa och hållbara lösningar för plastförpackningar. 

Scanfill är en folietillverkare med en bred produktkatalog som erbjuder förpackningsmaterial i PP, PET och PS, både som nyvara och med återvunnen råvara, samt med olika additiv för specifika behov. Hos oss kan du hitta rätt material för dina förpackningar som kombinerar funktionalitet med minimal miljöpåverkan.

Våra produkter finns i två serier: Scanfoil, vår traditionella serie med material baserade på PP, PET eller PS, och Scanfill Foil, där hälften av materialet består av mineral, vilket ger unika egenskaper och hållbarhetsfördelar. 

Letar du efter ett klimatsmart förpackningsmaterial på Fachpack? Kom förbi vår monter 3-302 i hall 3!

Ett hållbart perspektiv

Vi på Scanfill lägger ett stort värde vid att våra material är både klimatsmarta och materialsmarta, från det att de tillverkas till den dagen då de är redo för att återvinnas.

Eftersom olika material har olika miljöpåverkan är det viktigt att se helheten, faktum är att det material med lägst inneboende miljöpåverkan inte alltid är det som är mest fördelaktigt vare sig för miljön eller vårt klimat.

Det gäller att hitta det optimala förpackningsmaterialet till varje produkt och på så sätt minska förpackningens miljöpåverkan. 

– Vi hjälper dig att välja rätt material till rätt förpackning. Tack vare vår produktion i södra Sverige kan vi, mest troligen, erbjuda marknadens lägsta CO2-avtryck eftersom vår fabrik drivs till hundra procent av grön energi, säger VD Oscar Hugoson. 

– Vi kan även lämna CO2-e certifikat på våra material och våra experter hjälper dig att hitta det mest materialsmarta alternativet för just din produkt.

Ny produkt i sortimentet

Vi har lång erfarenhet av förpackningsmaterial baserade på återvunnen råvara. Ända sedan 2008 har vi utforskat och använt oss av potentialen hos återvunnen plast i produktionen av förpackningsmaterial. Nu tar vi ett ytterligare steg i riktningen mot uppdaterad kunskap och förbättrad kvalitet som vi ständigt arbetar med.

Det senaste tillskottet bland våra högkvalitativa återvunna material stavas Prevented Ocean PlasticTM  (POP) rPET – en plast som framställs från plastförpackningar som samlats in från marken i kustområden runt om i världen. 

– Vi ser att efterfrågan på återvunna material ökar och vår ambition är att finnas i framkant för att erbjuda våra kunder både material och kunskap inom ett snabbt växande fält, säger Oscar Hugoson. 

Nyfiken på att veta mer? Besök oss på Fachpack, vi hjälper er gärna att välja rätt plast för rätt plats!

Kontakta Niklas för att få din gratis-biljett  →